Mala kreativna radionica

 

 

Božićna pšenica - Božićko

Autor: Milena D.

Božićna pšenica se pravi uoči Božića i simbol je plodnosti. Veruje se da što gušće izraste biće plodnija godina.

Potrebno:

plastična posuda
zemlja
pšenica
mrdajuće oči
ukrasni papir
bojice
lepak - selotejp, oho
tanjirić

Priprema:

Uzmite plastičnu posudu i izbušite tri rupice. Ako vam je to teško onda preskočite, manje ćete zalivati. Na dno do pola stavite nakvašenu zemlju. Preko zemlje stavite pšenicu pa preko pšenice opet zemlju, ali samo da prekrije pšenicu - ne treba mnogo. Zalijte i taj gornji deo zemlje i ostavite na toplom i svetlom mestu. Ako želite da brže proklija, pšenicu Božićka možete slobodno ostaviti na radijatoru i zalivati ili orošavati par puta dnevno. Potrebno je da vam zemlja gore bude vlažna da bi pšenica mogla da izbije na površinu.

Kada Božićkova kosica izraste uzmite ukrasni papir i nalepite na plastičnu posudu. Stavite mrdajuće okice i usta i vaš Božićko je gotov.

Uživajte u radu i u onome što ste napravili.

Možete napraviti i božićnu pšenicu nekog drugog oblika onako kako vi želite, postupak je isti.

Link za božićnu pšenicu - ježić

 

Ovo je radionica gde se otkriva i pospešuje vaša kreativnost, zato u akciju!