Mala kreativna radionica

MaGiČnI SvEt ČeSTiTkI

Novogodišnja čestitka

Jelka sa poklonima

Autor: Milena D.

otvorena čestitka

Potrebno:

zeleni karton (hamer)
običan papir
olovka, gumica
tanke tračice raznih boja (30 cm dužine)
skalpel
oho lepak
makaze

Priprema:

Prvo što treba da uradite je da postavite novinu ili neki prekrivač preko vaše radne površine!

Spremite potrebne elemente za rad.

Korak 1:

Uzmite običan papir i na njemu iscrtajte jelku. Vodite računa o veličini jelke. Kolika vam bude jelka tolika će biti i čestitka. Nama je širina jelke 13cm, a dužina 13cm, ali vi možete i veće a i manje.(manje nije preporučljivo).

Isecite vašu jelku od papira. Sada ste napravili model.

Korak 2:

Isecite zeleni karton dimenzija 26cm dužine i 13cm širina. Presavijte karton na pola. Dobićete prednju i zadnju stranu čestitke.

Na prednji deo postavite model jelku i oivičite je olovkom. Kada to završite, isecite jelku ali isključivo prednji deo. (zadnji treba da ostane četvrtast). Prilikom sečenja obratite pažnju na deo koji spaja dve strane. On treba da ostane deblji (3cm), a ne da prati oblik jelke da se čestitka ne bi raspala.

Korak 3:

Uzmite skalpel i počnite da sečete (rezbarite) vašu jelku u sredini.Tako ćete dobiti oblik jelke. Da ne biste isekli zadnju stranu čestitke obavezno postavite ispod nešto tvrđe što vam ne treba.

Korak 4:

Sada treba da ukrasimo zadnji deo čestitke. Uzmite crvenu tračicu i zalepite je u obliku jelke sa prednje strane. Vodite računa da se vidi i kada zatvorite vašu čestitku. Da oivičite donji deo jelke koristite zelenu, a možete i braon.

Korak 5:

Još vam je ostalo da napravite mašnice i vaša čestitka je gotova. Morate skalpelom iseći rupice. Za 1 mašnicu vam je potrebno 2 rupice koje su paralelne jedna drugoj. Uzmite tračice boja koje želite i napravite mašnice.

Vaša čestitka je gotova. Samo još treba da je ispišete!

Vaša čestitka može biti i pozivnica!

 

 

model jelke i kartonzatvorena čestitka

otvorena čestitka

 

Ovo je radionica gde se otkriva i pospešuje vaša kreativnost, zato u akciju!

Vaše radove nam možete slati zvrk@zvrk.rs, a mi ćemo ih objaviti na sajtu !