Priroda - događaji

 

PUTOPISNO VEČE U PRIRODNJAČKOM MUZEJU
Južna Afrika
Jedno putovanje dobre nade...
25. mart 2008. u 19h
gost večeri: Voislav Vasić

informaciju poslala: Aleksandra Savić
kustos Prirodnjačkog muzeja


Voislav Vasić, ornitolog iz Beograda, koji je novembra 2000. krenuo u Juznu Afriku na putovanje dobre nade, govoriće o zemlji Tolkinovog detinjstva, nacionalnim parkovima, prirodi, predelima i zanimljivim ljudima afričkog juga.

Darvin
pozivnica

Pokazaće vam stolnjak na planini Stol ili Tejbl-mauntinu, govoriće i o Lavljoj Glavi i Podnevnom topu, predstaviće vam stanovnike Kejptauna duginih boja, afrikanski jezik, jednu tvrđavu i jedan rezervat u centru grada, opisaće vam jednu bolnicu na parkingu u centru grada i jednog gusana iz centra grada, govoriće i o zanimljivim Beograđanima iz Kejptauna, o tome u šta su pretvorena lučka skladišta, o juznoafričkoj azijskoj kujni, juznoafričkim francuskim vinima, a neće propustiti da kaže nešto i o bodljikavoj žici, jednoj juznoafričkoj svadbi, o nadmetanju ljudi i pingvina za ležaljku na plaži, o „Svetu Ptica”, objasniće odakle će se vratiti rode, i ulogu morke u primenjenoj umetnosti, opisaće u šta su pretvorene bašte za snabdevanje moreplovaca, pokazaće agapantuse, zakarande, frandžipanije – cveće i drveće Kapske oblasti, govoriće čak i o bakarnom pomračenju meseca, a i o koječemu drugom...

Pozivamo vas da u utorak, 25. marta 2008. u 19h budete sa nama i Voislavom Vasićem u Galeriji Prirodnjačkog muzeja na Malom Kalemegdanu.

Galerija Prirodnjačkog muzeja Mali Kalemegdan 5,
Beograd Tel: 011 32 84 317